New-Label | Organizers, het zijn net mensen…
21582
post-template-default,single,single-post,postid-21582,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Organizers, het zijn net mensen…

Vandaag was ik de laatste paar dozen na de verhuizing aan het uitpakken en vond allerlei spullen terug die we ‘kwijt’ waren.
Als ik dit tegen mensen zeg, die geen organizer zijn en weten dat ik dat wel ben, reageren ze altijd heel verbaasd. “Maar jij bent toch een organizer en dus georganiseerd?”
Ja, ik ben een organizer, maar ook ik ben wel eens te laat, iets vergeten of is thuis de bom ontploft. Ik heb ook wel eens geen zin om de laatste dozen met ‘overige’ uit te pakken.
Alsof ik mijn werk ben.
Als professional organizer kan ik goed keuzes maken, structuren en loslaten. En kan dus ook goed mijn werk loslaten!
Mensen voelen zich snel beschaamd als ik binnen kom en als ze weten dat ik een organizer ben. “Sorry, ik moet dit nog opruimen” of “Jij zal hier wel raad mee weten” of “Jij zal hier wel onrustig van worden”. Soms word ik er ook onrustig van, maar ik zal er niks van zeggen, tot je om hulp vraagt. En dan nog ben ik er niet 24/7 mee bezig.
Een persoon heeft een basishouding en een beroepshouding.
In de basishouding zitten persoonlijke kenmerken die heb je gekregen door ‘nature and nurture’ ofwel door je genen en door je opvoeding. Interesses, hobby’s en algemene kennis vallen hier ook onder.
In de beroepshouding zitten kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens een opleiding, stage of werk ten behoeve van je beroep. Je bent dus niet je beroep.
Ik zag dat niet alleen organizers hier tegenaan liepen, maar ook journalisten hebben last van vooroordelen en alleen gezien worden als journalist. Susan Docters schrijft hier ook over in haar column (helemaal links) in Punt (onafhankelijk magazine van Avans Hogeschool).
Net als journalisten, willen we ook graag onder de mensen komen, werk even loslaten en gewoon over het weer praten. Of over hobby’s, vakanties en andere dingen buiten werken om.
Organizers, het zijn net mensen.

Geen reactie's

Post a Comment