New-Label | Opruimen? Eerst organizen!
21597
post-template-default,single,single-post,postid-21597,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Opruimen? Eerst organizen!

De volgende vraag kreeg ik voorgeschoteld:
Hoe doe ik zo efficiënt mogelijk het huishoudelijk werk?
Om zo efficiënt mogelijk huishoudelijk werk te doen, is het handig om te zorgen dat het opgeruimd is.
Opruimen klinkt heel simpel. Als je weet hoe, dan is het dat ook.
Het is belangrijk om geen spullen op platte oppervlakken te leggen. In een oogwenk komen er spullen bij en is het een rommel-aantrekker. Als je platte oppervlakken, zoals de eetkamertafel, altijd of bijna altijd leeg is, dan maakt dit sneller en efficiënter schoon.
Daarnaast is het van belang om de vloer de vloer te laten, dat wil zeggen: de vloer is geen opbergruimte. Spullen horen ergens in. Dit scheelt ook met het schoonmaken.
Maar waar laat je deze spullen dan wel?
Alleen spullen die waarde hebben, heel zijn, nuttig zijn en/of die je echt mooi vindt en niet zonder kunt, horen in jouw huis. Alle andere spullen kunnen weg, recyclen of naar de kringloop.
Dit is soms moeilijk en hier kun je hulp bij krijgen van een professional organizer.
Als je alleen nog spullen in huis hebt die jouw leven gelukkiger, mooier en gemakkelijker maken, dan zorg je ervoor dat deze spullen een vaste, duidelijke plek krijgen, waar iedereen in jouw huishouden de logica van inziet en het ook kan terugvinden. Het is dan ook belangrijk om dit samen te doen. Door dit samen te doen, staat iedereen er achter en kunnen jullie het samen volhouden.
Samen schoonmaken is ook een manier om het huishoudelijk werk leuker te maken. Kondig ruim van te voren aan wanneer je gaat schoonmaken en dat iedereen mee helpt. Je verdeeld de taken naar leeftijd, zet een leuk muziekje op en gaan!
Succes!
Lonneke Boons, ElleBeau Organizing
Geen reactie's

Post a Comment