New-Label | Het jaar 2016 voor mij – en wat ik geleerd heb
21653
post-template-default,single,single-post,postid-21653,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Het jaar 2016 voor mij – en wat ik geleerd heb

Het nieuwe jaar is al een ruime maand begonnen. Maar toch wil ik nog even terugblikken op 2016 en waarom ik zo lang niets hebt gepost.

2016 was een roerig jaar, misschien wel voor iedereen. Met ups en downs, wie heeft dit niet? Nieuwe mensen in ons leven, vriendschappen verbroken, geboortes, dierbaren overleden. Zoals ieder jaar gebeurt er van alles, sluiten er deuren en gaan er nieuwe deuren open.
Ieder jaar groei je, val je en sta je weer op.

2016 was voor mij persoonlijk een zwaar jaar. Met name hard werken en veel stress (ja, ik heb ook soms (te)veel stress). Weinig tijd voor leuke dingen. Dit houdt iedereen maar even vol. Dus ik moest keuzes maken. Met name kiezen voor mijzelf en mijn gezondheid. Weer leuke dingen doen, die misschien niet altijd nuttig voelen. Kiezen om wél te gaan sporten en wél zelf te koken. En ‘nee’ te zeggen tegen leuke dingen, die teveel energie kosten.
Soms juist ‘nee’ zeggen en iets laten, soms juist ‘ja’ zeggen en in actie komen.

Ik heb geleerd dat ik tijd nodig heb om op te laden, misschien ook wel omdat ik veel energie “weggeef” aan anderen. Ik vind mijn werk enorm leuk, maar het kost ook energie. Dus ben ik meer op zoek gegaan naar de balans tussen energie er af en energie erbij.
Zowel mentale als fysieke energie.

Zorgen voor jezelf. Het is niet gemakkelijk. Maar ik heb ook geleerd dat door zelfcompassie en zelfliefde je beter voor jezelf kunt zorgen. Je moet jezelf belangrijk genoeg vinden én maken, om jezelf nummer 1 te zetten. En daarmee bedoel ik niet dat je een egoist moet zijn. Maar als jij je gezondheid belangrijk vindt, dan moet je daar tijd en energie in stoppen. En dan kies je dus voor jezelf.

Behandel jezelf zoals je een goede vriendin zou behandelen. Soms dus wat minder streng, meestal wat postiever, maar altijd met liefde.

Je kunt jouw tijd maar één keer uitgeven. Kies waar jij jouw tijd in wilt stoppen.

Wat zijn jouw valkuilen? Energieslurpers? Of goede voornemens voor 2017?

En hoe ga je er voor zorgen dat je wat beter voor jezelf zorgt?

Bewaren

Bewaren

Geen reactie's

Post a Comment