New-Label | De pilaren van geluk
21589
post-template-default,single,single-post,postid-21589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De pilaren van geluk

Ik reageerde zojuist op een email van een vriendin. 
Ze e-mailde mij dat haar relatie is verbroken en dat haar werk haar veel energie kost. Ik e-mailde haar terug om haar te vertellen van de pilaren van geluk. Het geeft mij altijd veel kracht en inspiratie om te kijken naar mijzelf en om mijzelf te pushen om mijzelf te veranderen. En dat verhaal wil ik met jullie delen. Soms dan weet je niet waar je moet beginnen en dan kan het volgende verhaal je helpen:

Als persoon besta je uit verschillende facetten. Die facetten bepalen wie je bent en hoe je leven eruit zien. 
Daarmee wordt ook je geluk bepaald.
De een kan niet zonder de ander en worden daarom ook wel pilaren van geluk genoemd: samen dragen ze jouw geluk.
De pilaren van geluk zijn: gezondheid – werk – liefde – familie – vrienden – persoonlijke ontwikkeling  – wonen. Sommige mensen laten familie en vrienden onder dezelfde noemer vallen, net als sommigen persoonlijke ontwikkeling school noemen of laten samenvallen met werk. En iedereen heeft ook weer zijn eigen benaming, zoals bijvoorbeeld zingeving i.v.m. werk of persoonlijke ontwikkeling.
Maar uiteindelijk hebben we het over hetzelfde. 
Pilaren zijn jouw basis, jouw grondhouding.
Zij zorgen voor stabiliteit en daarmee geluk. Als 1 pilaar uit balans is, vangen de andere pilaren de disbalans wel op, maar zodra disbalans te overhand neemt, neemt het alle pilaren mee.
Als je het gevoel hebt dat 1 of meerdere pilaren uit balans zijn, kijk dan naar de pilaren die wel in balans zijn! Welke pilaren zijn solide? Nooit wankel? Of wankel geweest maar nu echt niet meer?
Deze pilaren zorgen voor geluk en die moet je koesteren. Blijf voor de pilaren zorgen, zoals je nu ook voor ze zorgt.
De pilaren in disbalans, daarin tegen, kun je aanpakken. Maar hoe meer pilaren er wankel zijn, hoe langer het duurt. En alle pilaren zijn verweven en zijn een onderdeel van jou. Je kunt niet alles tegelijkertijd aanpakken, begin met 1 pilaar. Soms moet je ook wachten tot het tij zich keert, maar probeer het heft in handen te nemen en begin.
“If you don’t like something, change it.
If you can’t change it, change your attitude.”
Maya Angelou

Als voor jezelf bepaald en beoordeeld welke pilaren in balans zijn en welke niet, dan ben je al begonnen met zelfreflectie. En dat is de weg naar groei, ontwikkeling en verandering. 

Lonneke Boons
New-Label.

Geen reactie's

Post a Comment