New-Label | De kracht van minder
21561
post-template-default,single,single-post,postid-21561,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De kracht van minder

Tijden veranderen. Tegenwoordig is het niet: meer = beter, maar: minder = meer. Gelukkig zijn met wat je hebt, met de baan die je hebt, met het huis waar je woont. Proberen met minder gelukkig(er) te zijn. Niet omdat het moet, maar omdat het kan, omdat je er voor kiest, omdat je het wilt. Niet meer geld verdienen en hard werken om die auto en dat grote huis te betalen.

Maar meer tijd om de dingen te doen die er echt toe doen. Dingen die belangrijk voor je zijn, maar waar je (bijna) niet aan toe komt. Waar je meer tijd en energie voor wilt hebben.
Door te kiezen voor het een, kies je automatisch niet voor iets anders. Je kunt je tijd, geld en energie immers maar één keer uitgeven.

Minder bezittingen
Het hebben van minder spullen, geeft rust en ruimte. Je hebt minder ruis, minder schoon te maken en minder op te ruimen.
Spullen kosten ook geld. Iedere auto kost wegenbelasting, onderhoud en verzekering, hoeveel je er ook mee rijdt.
Meer en meer mensen gaan kleiner wonen, lenen spullen van elkaar en delen de auto met anderen. Laat los dat je alles moet hebben om gelukkig te zijn. Je spullen zeggen niets over jou; hoe je met jezelf en je omgeving omgaat wel.

Minder kopen
Als je minder koopt, hou je meer geld over. Als je minder geld nodig hebt, kun je ook minder gaan werken. Je houdt dat tijd over.
Je bent zuiniger op de spullen die hebt, want ze moeten langer mee gaan. Alleen kopen wat je echt nodig hebt. Dit betekent minder met de mode mee gaan, minder gevoelig zijn voor wat de norm is en je eigen weg proberen te gaan.
Soms betekent het ook sparen voor iets duurders. Of juist iets tweedehands kopen. Niet meer voor tijdelijke oplossingen gaan, maar duurzame keuzes maken.
Het is oké om soms niets te doen, niets te kopen, gewoon niets.

Minder vergelijken
Gelukkig zijn met wie je bent. Je hoeft niet jezelf te verbeteren. Je bent precies goed zoals je nu bent. Het is geen wedstrijd, stop met het vergelijken. Hans Sibbel zei ook: “Wees nooit jaloers op anderen, als je niet met hen wil ruilen.”
Wees trots op wie je nu bent, wat je hebt al hebt bereikt en op wat je lichaam kan.

Minder doen
Je kunt alles wel perfect willen doen of je eindeloos voorbereiden. Maar goed is goed. Je blijft hierdoor uitstellen. Hoe eng het ook is, ga er voor. Achteraf valt het meestal wel mee.
Door dingen efficiënter te doen of gewoon niet meer te doen, komt er tijd vrij, bijvoorbeeld om een leuke studie te gaan doen.

Minder bezig zijn met het verleden of de toekomst
Vroeger…zucht, toen was alles beter. Morgen…klaag, ik moet nog zoveel doen. Of ik wou dat ik er al was. Besef je wel hoe goed je het nu hebt? Hoe mooi het leven nu is?
Ieder seizoen heeft zijn voordelen. Iedere dag heeft mooie momenten. Sta eens stil, haal diep adem, kijk om je een en geniet!

Wat is voor jou echt belangrijk? Maar kom je er nu bijna niet aan toe? Probeer de dingen die er niet toe doen te minderen, zodat je toekomt aan de dingen die er voor jou echt toe doen.

Minder = meer

Minder
Meer
Minder tijd kwijt aan onbelangrijke zaken
Meer tijd en energie voor belangrijke zaken
Minder angst
Meer loslaten
Minder ruis
Meer rust
Minder twijfel
Meer omarmen
Minder verdriet
Meer genieten
Minder verplichtingen
Meer vrijheid

De kracht van minder is dat je meer hebt van de belangrijke dingen:

– liefde, familie en vriendschap

– gezondheid
– plezier en geluk
– passie en voldoening
– ervaring en persoonlijke groei


Geen reactie's

Post a Comment